Tickster System Support

För oss på Tickster är ett kvalificerat och gediget stöd till våra arrangörer otroligt viktigt. Ett gott bemötande, korta svarstider och en god förståelse för arrangörens situation och förutsättningar är A och O. Professional Services är teamet som ser till att vi ger arrangörerna just detta. Teamets huvudfunktioner består av:

System Support som är experter på Ticksters system och hårdvara. Hit vänder sig våra arrangörer för onboarding, utbildning och support. Via mail och telefon når man System Support som svarar på frågor på allt från hur man skapar sitt första evenemang, till vilken systemrapport som passar bäst för deras önskemål.

Project management leder och genomför större kundprojekt, utvärderar våra lösningar på system och hårdvara, samt ser till att leveranser genomförs enligt överenskommelse. Tickster strävar alltid efter att ligga i framkant och därför analyserar Project management ny och kommande teknik samt önskemål som idag inte möts av befintliga lösningar hos oss eller andra leverantörer.

Tickster arbetar med allt större och fler arrangörer och förstärker positionen i nya marknadssegment. Vi kommer inom en överskådlig framtid att etablera oss på nya marknader och därmed behöver Professional Services utöka sitt team för att möjliggöra skalbarhet och effektivisera flödet. Vi söker därför personer som främst ska jobba med System Support, men som även kan behövas på Project management.

Hur ser din dag ut?
Som medarbetare på System Support har du en gedigen kunskap om Ticksters system, produkter och tjänster. Det är till dig arrangörerna vänder sig till när de har frågor kring systemet.
Du vägleder kunder i systemet och ger råd, och ägnar dig åt teknisk felsökning och problemlösning. Kanske hjälper du en festival att lägga upp sin biljettförsäljning, eller en hockeyklubb att skapa sin arenalayout, eller felsöker en kassa som en arrangör hyrt för sin barförsäljning.

Du samarbetar med utvecklingsavdelningen kring buggar, testning och funktionalitet som behöver adresseras.

Vid behov kan du även behöva gå in i Project management och leda större kundprojekt och därmed jobba närmare sälj- och utvecklingsavdelningen för att säkerställa att leveranser sker enligt överenskommelse.

Då och då får du även åka ut till kunder och evenemang och t ex hjälpa till med att etablera entréer och kassalösningar, och stötta dem under evenemangets gång.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder en heltid tillsvidareanställning i en bransch där vi ligger i framkant av tekniken och hela tiden utvecklas. Du får kunskap och möjlighet att ta del av hur olika evenemang fungerar, både före och efter. I ditt team arbetar ni tillsammans och hjälps åt att lösa de uppgifter som uppstår. Vi ger dig ett utvecklande och omväxlande arbete med en massa fantastiska kollegor som alla strävar efter samma mål - att genomföra evenemang på bästa sätt!

Placering
Ticksters kontor i Göteborg eller Arvika.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till Tobias Fändriks på tobias.fandriks@tickster.com